Przepis na : kolacja
Rok minął od czasu pierwszych drożdżowych racuchów , które robiłam na śniadanie. Tym razem zrobiłam na obiad, w wersji szpinakowej. Sposób przygotowania zupełnie się nie zmienił: 225 g mąki gryczanej 4 g drożdży instant 150 ml mleka, ciepłego 150 ml wody, ciepłej 3-4 sztuki brykietu mrożonego szpinaku siekanego, rozmrożone olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i pozostawiamy w ciepłym miejscu do czasu, aż luźna masa podwoi swoją objętość. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i z... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...