Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie
Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie
Ciasto z malinami i bezą, czyli połączenie słodko-kwaśne to coś, co lubię najbardziej. Ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, dzięki czemu lubię je jeszcze bardziej ;) Spód: -370 g mąki pszennej -150 g cukru pudru -200 g masła - 7 żółtek Wszystkie składniki dodać do miski i energicznie zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować tortownicę o średnicy 30 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zaru... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Receptura smaku
Autor
Katarzyna Rysz
Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
maliny, ciasto, malinowe, kokosowe, słonecznik, ciasto z malinami, szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto kokosowe
Inne przepisy z Receptura smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję