T en krem w 99% składa się z pomidorów. Reszta to tylko zioła i przyprawy do smaku oraz kleks kwaśnej śmietany dla zbalansowania smaków. Tutaj polecam crème fraîche , chociaż zwykła osiemnastka też się nada, a w wersji wegańskiej można pokusić się również o mleko kokosowe. Zero zbędnych składników i maksimum smaku pomidora. Pycha! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji 1,5 kg pomidorów malinowych 3-4 ząbki czosnku garść listków świeżej bazylii oliwa z oliwek crème fraîche lub kwaśna śmietana do podania posiekana na... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...