Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym

Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym

Rogaliki półfrancuskie z nadzieniem serowym

Przepis na : deser

Puszyste ładnie listkujące się ciasto drożdżowe, takie jak robimy do słynnych rogali a’la marcińskich i rozpływająca się w ustach masa serowa, delikatne mięciutkie, zachwycą dorosłych i dzieci, choć są czasochłonne warto je przygotować kiedy ma się czas, podałam je z filiżanką aromatycznej czarnej, aromatycznej herbaty  King of Ceylon  Sir William's Stworzyło to duet doskonały. Składniki: Ciasto drożdżowo-francuskie: 3,5  szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka   suchych drożdży u mnie  d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, mielone, francuskie, budyń, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kokosowe, twaróg, ciasto z bezami, deser, desery, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto ucierane , ciasta tortowe, ciasto kokosowe, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto na niedziele, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, rogaliki drożdżowe

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.