Łopatka duszona z winem

39
  • Łopatka duszona z winem
  • Łopatka duszona z winem

    Przepis na : obiad

    Składniki: ok 1 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta tymianku, bazylia, oregano łyżka oleju kokosowego 50 ml białego wytrawnego wina szklanka wody Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę. Mocno podsmażyć na oleju dodać drobno pokrojone cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.  Wlać wino i trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. przełożyć mięso do garnka, wlać wodę i dusić około 2 godzin na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku lub dolać wody. Mi... Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Gaździnka warzy

    Dodaj komentarz