Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru)

Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru)

Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru)

Gdybym nie powiedziała mężowi, że ta tarta nie zawiera glutenu i masła i do tego nie dodawałam do niej cukru to sam by się nie zorientował ;) Stwierdził, że ciasto smakuje jak tradycyjne. Polecam ten pyszny deser :)   180 g pełnoziarnistej mąki teff żółtko 40 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżka syropu z agawy 4 duże jabłka 2 łyżki konfitury z fig łyżeczka cynamonu 2 łyżki płatków migdałowych Składniki na ciasto zagniatam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.