Złote mleko-Kurkuma , Złote korzyści Znana już wśród starożytnych Hindusów, ostra, barwiąca na żółto, pozyskiwana z rośliny z rodziny imbirowatych. Kurkuma robi obecnie zawrotną karierę. Nie ma się czemu dziwić – wykazuje całe mnóstwo prozdrowotnych właściwości, a ostatnie badania udowodniły, że może też leczyć uszkodzenia mózgu. Naturalne lekarstwo Sprzyja trawieniu białek, więc zapobiega wzdęciom. Wspomaga trawienie, stymulując produkcję soków trawiennych i żółci. Dlatego też napędza przemian... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..