Kiedy sezon przeziębień i grypy rozpoczął się na dobre, by bronić się przed chorobami należy przedsięwziąć wszelkie możliwe środki. Budowanie odporności zawsze zaczyna się od diety i stylu życia. Właśnie teraz warto jest zadbać w naszym jadłospisie szczególnie o tzw. naturalne antybiotyki oraz produkty bogate w witaminy i składniki odżywcze. Jednym z nich jest kurkuma – przyprawa wzmacniająca odporność oraz sprzyjająca zapobieganiu infekcjom: tym bakteryjnym, wirusowym, jak i grzybicznym. Dynia tymczasem nie pozostaj... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...