Wakacje powoli zmierzają do końca, więc trzeba cieszyć się ostatnimi leniwymi śniadaniami... na sobotnie śniadanie idealne będą gofry przygotowane na mące żytniej i jogurcie. Dodatek odżywki białkowej jest opcjonalny, ale dzięki niej gofry są słodkie bez konieczności dodawania miodu. Jako dodatek wykorzystałam twarożek wymieszany z jogurtem i kakao. Do tego świeże owoce i można zacząć słoneczny weekend! Składniki: 2 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1/2 proszku do pieczenia 3 łyżki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)