Pieczona owsianka z brzoskwiniami
Pieczona owsianka z brzoskwiniami
Już starożytni Rzymianie chętnie jedli brzoskwinie, które nazywali perskimi jabłkami. Ich ojczyzną są Chiny, ale uprawiano je także w Persji. Stamtąd te słodkie i soczyste owoce dotarły do Europy. Brzoskwinie bardzo dobrze smakują w słodkich potrawach. Oto przepis na pieczoną owsiankę z brzoskwiniami, która doda energii na cały dzień. Składniki 100 g płatków owsianych 1 brzoskwinia 1 brzoskwinia paragwajska 1 łyżeczka cukru z wanilią ½ łyżeczki cynamonu Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem niewiele ponad ic... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść
Autor
My Chcemy Jeść
Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
płatki owsiane, jabłka, owsianka, śniadania, śniadanie, kokosowe, tarta, mięso, dania bez mięsa, jabłka pieczone, mięsa pieczone, bez pieczenia, tarta na słodko, tarta z jabłkami
Inne przepisy z My Chcemy Jeść
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję