Pieczona owsianka z brzoskwiniami

Pieczona owsianka z brzoskwiniami

Pieczona owsianka z brzoskwiniami

Już starożytni Rzymianie chętnie jedli brzoskwinie, które nazywali perskimi jabłkami. Ich ojczyzną są Chiny, ale uprawiano je także w Persji. Stamtąd te słodkie i soczyste owoce dotarły do Europy. Brzoskwinie bardzo dobrze smakują w słodkich potrawach. Oto przepis na pieczoną owsiankę z brzoskwiniami, która doda energii na cały dzień.  Składniki 100 g płatków owsianych 1 brzoskwinia 1 brzoskwinia paragwajska 1 łyżeczka cukru z wanilią ½ łyżeczki cynamonu Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem niewiele ponad ic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

płatki owsiane, jabłka, owsianka, śniadania, śniadanie, kokosowe, tarta, mięso, dania bez mięsa, jabłka pieczone, mięsa pieczone, bez pieczenia, tarta na słodko, tarta z jabłkami

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.