Przepis na : deser
Orzeźwiające smaki lata, czyli lekki dwuwarstwowy mus z truskawek i mango. MUS PODWÓJNIE OWOCOWY SKŁADNIKI (2 porcje): 250 g truskawek 1 łyżka siemienia lnianego 1 dojrzałe mango 1/4 szklanki mleka kokosowego 50 g nerkowców sok z 1/2 limonki 1. Siemię lniane zmiel w blenderze lub młynku do kawy. Truskawki umyj i zmiksuj blenderem razem z siemieniem. 2. Mango obierz i pokrój. Wrzuć do blendera, dodaj mleko, nerkowce i sok. Zmiksuj na gładką masą. 3. Mus z mango przelej do pucharka, szklanki lub słoiczka. Na t... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...