Czekoladowa wersja tych pralinek . Jeśli użyjecie mleka sojowego w proszku i płynnego mleka roślinnego, deser będzie wegański. Składniki: ok. 1,5 szklanki kaszy jaglanej + ulubione mleko 2 tabliczki deserowej czekolady, np. Wedla kilka łyżek gorącej wody lub mleka ksylitol/inne sypkie słodziwo do zagęszczenia masy: mleko w proszku do obtoczenia: kakao (lub wiórki kokosowe, sezam) Ugotuj kaszę na sypko na mleku. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w dużej misce z kilkoma łyżkami gorącej wo... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).