ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE

Zrazy wołowe nadziewane kiszonym ogórkiem, cebulą i plastrami boczku. Obsmażone na rumiano, a następnie długo duszone w bulionie z cebulką i czosnkiem. Po ugotowaniu powinny być kruche, mięciutkie i bardzo delikatne. Zanurzone w pysznym, naturalnym sosie pieczeniowym.  Najczęściej podaję je z kaszą gryczaną lub jęczmienną. Czasem także z ziemniaczanym puree lub kopytkami .  SKŁADNIKI / 6 porcji 6 plastrów/ ok 600 g wołowiny (rostbefu, ligawy, udźca) przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, suszone ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, roladki, sosy, zrazy, boczek, ogórki kiszone, kopytka, kasza, kasza gryczana, mięso, puree ziemniaczane, ziemniaki, zrazy wołowe, surówka, kokosowe, wołowina, obiad, mięso duszone, mięso na obiad, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.