Kokosowo-czekoladowa krajanka

Kokosowo-czekoladowa krajanka

Kokosowo-czekoladowa krajanka

Dzisiejszy post wyłącznie dla miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru  180 g masła/margaryny 4 jajka 20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 2 łyżki waniliowego c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekoladowa, czekolada, pieczenie, lekka, jajko, cukier, ciasto, cukier puder, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, siekane, kokosowe, sposoby na jajko, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kokosowe, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasto na zimno, ciasta z masa

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 4 marca 2013 07:46:06

Szkoda, że nie jestem miłośniczką kokosa:)

Justyna Bąk, 4 marca 2013 09:49:42

świetnie wygląda aż ślinka cieknie:)

Roz Airad, 4 marca 2013 21:55:55

wygląda obłędnie ;D

sofieta- mia cucina, 4 marca 2013 22:42:33

Inspirowane Smakiem: oj szkoda..., bo pyszne)

sofieta- mia cucina, 4 marca 2013 22:48:50

Justyna: kokosowy zawrot glowy))Roz Airad: i tak samo smakuje) na nastepny dzien (jak doczeka) zmienia strukture na pysznie ciagnaca))pozdrawiam)