Sajgonki - spring rolls

Sajgonki - spring rolls

Sajgonki - spring rolls

Przepis na : obiad

W swoich zapasach odkryłam papier ryżowy, a że w domu mam młodego człowieka ciekawego świata i nowych smaków, więc nie czekając wspólnie zrobiliśmy sajgonki lub jak kto woli spring rollsy. Sajgonki to rodzaj małych krokietów pochodzących z Azji. Różnica między znanymi krokietami, a sajgonkami polega na zawijaniu farszu w papier ryżowy, a nie w naleśnik. Jeśli chodzi o farsz to sprawa dowolna, może być z samych warzyw, z mięsa, mięso z warzywami, owoce morza, z ryżem lub makaronem ryżowym. Obowiązkowo farsz powinie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchcik gotuje

Autor

Kuchcik gotujeKuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, zdrowe, mięso, zdrowe przepisy, sos sojowy, czosnek, indyk, sosy, warzywa, pieczenie, cebula, krokiety, mielone, owoce morza, marchewka, naleśnik, pasty, imbir, kokosowe, ciekawe przepisy, makaron, makarony, pasta, kurczak, naleśniki, pietruszka, sezam, ryż smażony, kurczak pieczony

Inne przepisy z Kuchcik gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.