Nie będę pisać, że pączki są idealne, cudowne, przepyszne itd, ponieważ każdy z nas ma inne poczucie, smaku i u każdego ideał wygląda inaczej. Ten przepis wygrzebałam w jednym z archiwów, bardzo podobny przepis serwował Remigiusz Rączka, mówiąc, że to przepis rodzinny. Tak w archiwum jak i od Pana Rączki można się dowiedzieć, dlaczego pączki szybko czerstwieję? Winę za to ponosi białko, dlatego do pączków używamy samych żółtek. Znalazłam jeszcze coś: Wyrośnięte pączki zamykamy, rzucamy na gotującą się wo... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.