Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej

Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej

Czekoladowo - orzechowy budyń z kaszy jaglanej

Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną, tak aby nie była gorzka w smaku? Oto nasz sprawdzony sposób: 1. 1 szklankę kaszy jaglanej należy wsypać na drobne sitko i dokładnie przepłukać zimną wodą, do momentu aż zacznie wypływać zupełnie przeźroczysta woda. Mieszamy metalową  łyżką.  2. Następnie, przepłukaną pod kranem kaszę należy przelać wrzątkiem, aby nie była gorzka. 3. W garnku zagotować 2,5 szklanki wody, wrzucić kaszę, dodać soli i kilka kropel oliwy. Kilka razy przemieszać i gotować pod przykryc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Mama Gotuje

Autor

Moja Mama GotujeMoja Mama Gotuje

Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.

- Mama

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kasza jaglana, kokosowe, budyń, koktajle

Inne przepisy z Moja Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.