Przepis na : deser
Super proste i szybkie ciasto do dobrej herbatki. Składniki: Mąka pszenna 2 szklanki Jajka 4 szt. Cukier trzcinowy 1 szklanka Proszek do pieczenia 1 mała torebka Ciepła woda 3 łyżki Margaryna 25 dag Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Owoce mieszane ½ kg (mogą być mrożone) Cukier puder do posypki Wykonanie: Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wodę i wymieszać mikserem. Dodać rozpuszczoną margarynę... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com