TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO

TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO

TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Nie spodziewałam się, że te trufle te mogą być tak pyszne. Jeżeli się zastanawiacie nad smakiem ciecierzycy w nich to w ogóle jej nie czuć, robi ona tutaj głownie za spoiwo, a smak nadaje tu masło orzechowe   i   olejek migdałowy. Odkrycie końca roku, a przy okazji zdrowo, szybko, oryginalnie i mega smacznie, warto się pokusić i je przygotować. Składniki (+/- 16szt.): 1 puszka ciecierzycy 2 czubate łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 1½ łyżki ciemne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkie zapomnienie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.