Tort cytrynowy

Tort cytrynowy

Tort cytrynowy

Tort dla cioteczki na "Barbórkę"Składniki:( temperatura pokojowa)Ciasto:250 g margarynyszklanka cukru4 jajka350 g mąki pszennejłyżka sodysok i skórka z 2 cytrynKrem cytrynowy:7 łyżek drobnego cukruskórka i sok z jednej cytryny2 jajka50 g margarynyKrem na wierzch:150 g margaryny 1.5 szklanki cukru pudru (przesianej)2 łyżki mlekaCzekoladki do ozdoby:100 g czekolady mlecznejłyżka mlekałyżka likieru kokosowegoszczypta przyprawy do piernikaDodatkowo:3 łyżki wody6 łyżek dżemu morelowegoWykonanie:Ciasto:Piekarnik nastaw na 180 stopni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje pyszne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.