Bezglutenowe pierogi z jagodami i ricottą... gotowane na parze!

Bezglutenowe pierogi z jagodami i ricottą... gotowane na parze!

Bezglutenowe pierogi z jagodami i ricottą... gotowane na parze!

Przygotowane w nieco mniej tradycyjny sposób, a równie smaczne.  Koniecznie spróbujcie, jeśli lubicie ricottę :) PIEROGI Z RICOTTĄ I JAGODAMI GOTOWANE NA PARZE /przepis własny/ 55 g mąki ryżowej 25 g mąki z tapioki szczypta soli żółtko 60-70 ml ciepłego mleka ryżowego łyżeczka oleju kokosowego 150 g ricotty + 2 płaskie łyżki miodu wielokwiatowego + jagody Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dolewać mleko, mieszając łyżką.  Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poranek na słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.