Znane i lubiane ciasto o zabawnej nazwie. :) Recepturę znam już od kilku lat i kiedyś to ciasto gościło u nas w domu prawie co weekend (tak nam posmakowało). :) Jest to bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam! Cycki murzynki PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...ciasto również znam od paru ładnych kilku lat , ciasto przyciąga uwagę wyglądem jak i smakiem ...sama rozkosz dla podniebienia :)
To ciasto jest pyszne:) Moja mama kiedyś je piekła:) I ta nazwa:) Pozdrawiam!
Fakt, nazwa zabawna. ;) Tez mnie rozbawiła gdy ją po raz pierwszy usłyszałam.
Oj tak, stosunkowo proste ciasto a smak bardzo ciekawy. :) Na pewno warte upieczenia i to nie jeden raz!