Florentynki migdałowo-pomarańczowe

Florentynki migdałowo-pomarańczowe

Florentynki migdałowo-pomarańczowe

Przepis na : deser

Pyszne orzechowe ciastka o pomarańczowym aromacie to propozycja dla osób o silnej woli. Chociaż bardzo słodkie i bardzo pożywne, trudno poprzestać na zjedzeniu jednego czy dwóch. :) Są naprawdę rewelacyjne! Inspirację do ich powstania stanowiły florentynki z książki "Cukiernia Lidla. Przepisy Pawła Małeckiego".  Składniki: - 1,5 szklanki migdałów (ok. 200 g) - 1,5 szklanki orzechów ziemnych niesolonych* - garść posiekanej żurawiny  - sok i skórka z 1 pomarańczy - 3 łyżki masła/oleju kokosowego - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakuje zdrowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.