Jest to przepis zarówno na danie obiadowe, jak i na zimną przekąskę.Czasem nachodzi mnie ochota na kurczaka duszonego w mocnym i intensywnym sosie.Potrzebujemy: dla 3-4 osób - 6 kawałków kurczaka (ja mam pierś z kurczaka + 2 uda wydrylowane z kości)- przyprawy :sól, papryka słodka, ostra, czosnek, pieprz, liść laurowy- 2 szt. cebuli- szklanka bulionu lub wody- 2 łyżki koncentratu pomidorowego.- olejKurczaka myjemy i osuszamy.WAŻNE!!!Nasze kawałki mięska oprószamy słodką papryką i ostrą oraz solą, czos... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne