Ciasteczka z masłem orzechowym
Ciasteczka z masłem orzechowym
Do ciasteczek tej użyłam mąki teff, uzyskuje się ją z maleńkich ziaren. Inaczej zwana miłką abisyńską pochodzi z Etiopii i stanowi podstawę wyżywienia tamtejszej ludności. Jest mąką bezglutenową, natrafiłam na nią w polskim markecie w Amsterdamie i postanowiłam wypróbować. Ma ona dość specyficzny zapach ale po upieczeniu znika, ciasteczka wykonane z tej mąki są niezwykle kruche. Składniki 1 i 1/2 szklanki mąki teff 1 szklanka masła orzechowego 1/2 szklanki syropu klonowego 1/2 szklanki roztopionego o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Delusional Trine
Autor
Trine McWilliams
Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasteczka, masło orzechowe, ciasto, czekolada, bezglutenowe, kokosowe, ciastka orzechowe, kruche ciasteczka, ciasto kokosowe, ciasteczka kokosowe, ciasteczka z czekolada, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciastka kokosowe
Inne przepisy z Delusional Trine
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję