Zbieram siły na powrót do życia. W poniedziałek wreszcie wyjdę z domu po zbyt długim okresie siedzenia w czterech ścianach. Wykorzystuję więc ostatnie chwile przymusowego odpoczynku
W mojej kuchniPyszny i syty omlet z dużą ilością warzyw. Składniki: 2 jajka 2-3 łyżki mleka sól, pieprz 2 duże pieczarki 1/2 niewielkiego pomidora 1/4
Kuchnia domowa Anirównomiernie pozostawiając z brzegu 1 cm wolnego miejsca. Na posmarowany masą pierwszy kawałek ciasta nakładamy drugi płat ciasta i ponownie smarujemy masą makową . T ak samo robimy z trzecim plackiem a na koniec całość przykrywamy ostatnim płatem. Powstałe ciasto nacinamy na 16 części pozostawiając środek o średnicy szklanki nieponacinany, następnie bierzemy po dwa sąsiadujące ze sobą kawałki i wykręcamy
Księga-SmakuSzybkie, puszyste, leciutkie placuszki z ulubionym dżemem do podania. Można je zajadać w pracy, na śniadanie, na deser z kawą czy czystkiem. To dobry początek dnia
Moje Małe CzarowanieWspaniały, esencjonalny sos paprykowy do słoików, który można używać na kanapki, do mięs, placków, czy na pizzę. Możemy go zrobić w wersji łagodnej i na ostro. Dziś przedstawiam przepis na ostro. Zróbcie dużo, zapewniam że zimy nie przetrwa ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 250 g papryczki chili (u mnie czereśniowa) 3 główki czosnku 1 szklanki octu 2 szklanki oleju
Życie zaczyna się w kuchniSezon dyniowy w pełni a, że u mnie dyni pod dostatkiem to w kuchni trwa totalna zabawa i czasami też improwizacja. Ale w gotowaniu przecież
Radość kipiąca uśmiechem.Placuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's world