placki - 22990 przepisów (strona:1117/1533)

Kopytka wg Aleex 117

Zbieram siły na powrót do życia. W poniedziałek wreszcie wyjdę z domu po zbyt długim okresie siedzenia w czterech ścianach. Wykorzystuję więc ostatnie chwile przymusowego odpoczynku

W mojej kuchni
Omlet mocno warzywny 88

 Pyszny i syty omlet z dużą ilością warzyw.  Składniki: 2 jajka 2-3 łyżki mleka sól, pieprz 2 duże pieczarki 1/2 niewielkiego pomidora 1/4

Kuchnia domowa Ani
Gwiazda drożdżowa z makiem 73

równomiernie pozostawiając z brzegu 1 cm wolnego miejsca. Na posmarowany masą pierwszy kawałek ciasta nakładamy drugi płat ciasta i ponownie smarujemy masą makową . T ak samo robimy z trzecim plackiem a na koniec całość przykrywamy ostatnim płatem. Powstałe ciasto nacinamy na 16 części pozostawiając środek o średnicy szklanki nieponacinany, następnie bierzemy po dwa sąsiadujące ze sobą kawałki i wykręcamy

Księga-Smaku
Placki serowo - kefirowe 85

Szybkie, puszyste, leciutkie placuszki z ulubionym dżemem do podania. Można je zajadać w pracy, na śniadanie, na deser z kawą czy czystkiem. To dobry początek dnia

Moje Małe Czarowanie
Ostry sos paprykowy 105

Wspaniały, esencjonalny sos paprykowy do słoików, który można używać na kanapki, do mięs, placków, czy na pizzę. Możemy go zrobić w wersji łagodnej i na ostro. Dziś przedstawiam przepis na ostro. Zróbcie dużo, zapewniam że zimy nie przetrwa ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 250 g papryczki chili (u mnie czereśniowa) 3 główki czosnku 1 szklanki octu 2 szklanki oleju

Życie zaczyna się w kuchni
Drożdżowe racuchy z dynią. 71

 Sezon dyniowy w pełni a, że u mnie dyni pod dostatkiem to w kuchni trwa totalna zabawa i czasami też improwizacja. Ale w gotowaniu przecież

Radość kipiąca uśmiechem.
Placki z dyni 116

Placuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Placki z dyni 116

Placuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »

Ana Mari's world