Je m'appelle... Quiche!

Je m'appelle... Quiche!

Je m'appelle... Quiche!

Przepis na : obiad

Quiche lorraine, czyli placek lotaryński to tradycyjne danie z płd- wsch Francji. W sposobie przygotowania podobny do tarty, z tą jednak różnicą, że quiche zalewa się masą jajeczną i przygotowuje wyłącznie na wytrawnie. Odbiegając jednak od standardowego ciasta dzisiejsze przygotowałam z mąki razowej. Zawsze to miła, i smaczna, odmiana. Ciasto: 1 szklanka mąki razowej2 łyżki mąki pszennej2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki jogurtusól  Z podanych składników zagniotłam cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bastalena

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

bastalenabastalena

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, brukselka, jogurt, mąka, ciasto, tarta, papryka, kurczak z papryką , jogurtu, kurczak, kurczak z brukselką, lekka, jajko, placki, czosnek, lekkie ciasto, obiad, mięso, kurczak z czosnkiem, ciasto z masa, kurczak na ostro, jajka z farszem, ciasta z masa, ostry kurczak, zapiekany kurczak, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, mięsa pieczone, kurczak w zalewie, lekkie dania

Inne przepisy z bastalena

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.