ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY!

ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY!

ŻELATYNA VS. AGAR - POKSRAMIAMY!

Żelatyna, składnik tak oczywisty, mogłoby się wydawać, ale nie do końca. Bywa kapryśna, nieznośna i trudna do okiełznania. Pan agar-agar zaś miewa humory podobne, w tym są żelatyna i agar niebywale zgodne. Czas więc je poskromić! ŻELATYNA Żelatyna to substancja naturalna pochodzenia zwierzęcego . Powstaje z białek i peptydów pozyskiwanych na drodze koagulacji kolagenu zawartego w skórze, kościach i chrząstkach zwierząt. Na rynku spotykamy się głównie z żelatyną wieprzową. Wynika z tego, że nie nadaje się dl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, desery, deser, wegańskie, ryba, ciasto, ciekawe przepisy, bez pieczenia, zdrowe przepisy, zdrowe, tort, torty, ciasto z bezami, ryba w ciescie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, do pracy, diety, galaretka, placki, dieta, wegetariańska, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na zimno, ciasta tortowe, lekkie ciasto, ciasto z białek , mleko w proszku, ciasto bez pieczenia z galaretka

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.