Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Inspiracja z blogu: Gotowanie jest łatwe.   Kulebiak - potrawa kuchni kresowej. To duży, pieczony pieróg nadziewany farszem z mięsa (czasem z ryb) z dodatkiem jarzyn, ryżu i przypraw.  Pochodzi z Ukrainy. Jest to również potrawa regionalna z województwa podlaskiego (skąd pochodzę) - pieczony pieróg z ciasta drożdżowego z nadzieniem z kapusty i grzybów. (Wikipedia) Jednym słowem to taka rolada drożdżowa z farszem kapuśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, kapustą, ciasto, roladki, drożdżowe, ryby, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kapusta kiszona, marchewka, mięso, susz, ryba, barszcz czerwony, barszcz, ryż, placki, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pieczywo, przekąska, przystawki, przekąski, pierogi z mięsem, mięsa pieczone, fajne ciasta, pierogi z kapusta i grzybami, czerwona kapusta

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.