Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Składniki: ( porcja na ok. 35 placuszków) ( szklanka 250 ml) Mąka pszenna 500 g ( użyłam tortowej) Drożdże 30 g Mleko ciepłe 1,5 szklanki jajko cukier 2 łyżki sól szczypta Jabłko 2 Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę. Na środku robimy dziurkę do której rozkruszamy drożdże i zasypujemy cukrem. Na środek wlewamy pół szklanki ciepłego mleka przykrywamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.  Następnie do miski dodajemy pozostałe składniki jajko, mleko, sól i wszystko razem mieszamy lub miksujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.