Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami

Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami

Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami

Ciasto na naleśniki: 115 g mąki pszennej np. tortowej, 2 duże jajka, 300 ml mleka, 2 łyżki cukru, szczypta soli, 30 g roztopionego masła. Nadzienie serowe: 250 g sera mielonego z wiaderka, 1 łyżka budyniu waniliowego w proszku, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru wanilinowego, 1 jajko, 4 łyżki dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów, 200 g gęstej śmietany 18%, 1 łyżka cukru, szklanka pokrojonych truskawek, miód lub syrop klonowy. Naleśniki uwielbiam praktycznie pod każdą możliwą postacią.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.