Przepis na : obiad
Sezon na cukinie w pełni, więc jest to idealny powód do przygotowania placuszków. Super dodatkiem są ogórki kanapkowe od Vortumnus ! Składniki: 2 jaja 50g mąki pszennej pełnoziarnistej 300g obranej cukinii przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie 40ml oleju rzepakowego do smażenia 100g ogórków kanapowych w plastrach Sposób przygotowania: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wbić jaja, dodać mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. 1 łyżka do jeden placusz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...