Przepis na : deser
Jabłka prażone z cynamonem są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby móc później wykorzystać je do szarlotki, naleśników, dań z ryżem czy placków na śniadanie. Po przygotowaniu jabłek warto je zapasteryzować, aby postały w naszej spiżarce znacznie dłużej. Jeśli użyjecie szczelnych słoików to na pewno przynajmniej rok Wam wytrzymają. Przepis będzie na ok. 3-4 słoiki 0,5 litrowe Składniki 3 kg jabłek 2 łyże... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...