Chutey czyt. czatnej jest gęstym sosem używanym w kuchni indyjskiej. Sporządzany jest z owoców i warzyw z rodzynkami, cebulą, czosnkiem, musztardą, octem. Serwuje się go do mięs ale także do warzyw, taki dip do wszystkiego. Dziś zrobiłam chutey z jabłek, idealny do drobiu i tart, placków. Polecam, jest pyszny. Chutney z jabłek. CZYTAJ DALEJ
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.