Przepis na : śniadanie
Placuszki z chia i otrębami owsianymi to zdrowsza wersja klasycznych placuszków bananowych , za którymi moja Zosia przepada. Te są wzbogacone o nasiona chia, które dostarczają cennych kwasów tłuszczowych omega-3. Dodałam także do nich otręby owsiane, które stanowią doskonałe źródło błonnika, a ten z kolei poprawia perystaltykę jelit i pomaga w usunięciu produktów przemiany materii. Te placuszki polecam szczególnie małym dzieciom, ale oczywiście mogą się także znaleźć w diecie dorosłych. Zasmakują każdemu, bo są prze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...