Racuchy low carb, bez glutenu

Racuchy low carb, bez glutenu

Racuchy low carb, bez glutenu

Składniki: 3 jajka, 60g serka typu Filadelfia, Twój smak itp. lub mielonego rzadkiego twarogu, 2 łyżki jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany, 40g łupiny babki jajowatej, ćwiartka startego jabłka lub gruszki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, tłuszcz do smażenia słodzidło do posypania. Wykonanie: Łączę mokre składniki, dodaję suche i dokładnie mieszam. Odstawiam na 10 minut, żeby łupina napęczniała. Po tym czasie formuję ok. 6-7 placków i smażę z obu stron na rumiany kolor. Posypuję ksylitolem w pudrze. Smaczneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.