Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce

Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce

Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce

Przepis na : obiad

Mając okazję zakupienia świeżej flądry (nadal przebywamy nad morzem) nie mogłam się oprzeć pokusie zrobienia z niej pysznego obiadu. Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce wyszła niesamowicie aromatyczna, chrupiąca i smaczna. Składniki: 0,5kg świeżej flądry, 3 łyżki soku z cytryny, 3-4 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki gęstej śmietany, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 6 łyżek mąki, najlepiej kukurydzianej, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Filety z flądry myję i osuszam. Nacieram sokiem z cytryn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.