Przepis na : obiad
Mając okazję zakupienia świeżej flądry (nadal przebywamy nad morzem) nie mogłam się oprzeć pokusie zrobienia z niej pysznego obiadu. Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce wyszła niesamowicie aromatyczna, chrupiąca i smaczna. Składniki: 0,5kg świeżej flądry, 3 łyżki soku z cytryny, 3-4 ząbki czosnku, 2 jajka, 2 łyżki gęstej śmietany, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 6 łyżek mąki, najlepiej kukurydzianej, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Filety z flądry myję i osuszam. Nacieram sokiem z cytryn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...