Przepis na : obiad
Potrzeba matką wynalazku. Zaczęło się od tego, że nie było w domu bułki tartej, ani bułek, z których można ewentualnie taką zrobić. Dlatego eksperymentalnie wymieszałam parę rzeczy i tak powstała pyszna i chrupiąca panierka. Składniki: 4 plastry schabu, 2 łyżki mąki, 2 łyżki sezamu, 3 łyżki ziaren słonecznika, 2 łyżki płatków owsianych, 1 duże jajko lub 2 małe, garść natki pietruszki, sól, pieprz, olej do smażenia. Wykonanie: Schab rozbijam na cieńsze plastry. Posypuje solą i pieprzem z każdej s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...