Przepis na : obiad
Naleśniki na majonezie – brzmi dziwnie? Pewnie niektórym wydaje się, że tak, ale jakby tak dokładnie się skupić na składzie majonezu, to jego dodatek do naleśników (nawet tych na słodko!) już nie jest taki dziwny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśniki na majonezie są pyszne, delikatne i elastyczne. Super się zawijają i nie łamią. Z podanych niżej składników wyszło mi 5 placków o średnicy 30 cm. Takie naleśniki na majonezie smakują super w wersji zarówno na słodko, jak i wytrawnie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...