Przepis na : deser
Lubicie rabarbar? Lekko kwaskowy, doskonale nadaje się do wypieków. Kruche ciasto to mój ulubiony sposób na wykorzystanie tego składnika. Krajanka z rabarbarem to bardzo prosty placek – nie wymaga miksera, nie potrzeba do niego jajka. Ciasta nie trzeba zagniatać – wystarczy wymieszać łyżką. Ciekawym dodatkiem są wiórki kokosowe, które nadają krajance ciekawego posmaku (jeśli nie lubicie kokosa, można zastąpić wiórki taką samą ilością mąki). Składniki na 9 kwadratowych kawałków. Przepis od Donny Hay. Sk... czytaj dalej...
Uwielbiam wszystko z rabarbarem ,a taką krajankę mogłabym jeśc non stop .Pysznie wygląda
a te wiórki kokosowe to do czego dodać? w składnikach są a w dalszej części przepisu już nic o nich nie jest napisane.
Masz rację, omyłkowo ominęłam – dodajemy razem z mąką na samym początku
Pysznie się zapowiada, posypka i dodatek wiórków zawsze działa na moją wyobrażnię )
kochamy! kiedyś piekłam go w opcji krajankowej – sprawdził się idealnie
No tak, wszystkie robicie krajankę z rabarbarem. Chyba też muszę ją popełnić!
Niedawno piekłam podobną, takie ciasta smakują świetnie, pewnie dlatego, że sezon na takie rarytasy jest krótki…