Krajanka z rabarbarem

Krajanka z rabarbarem

Krajanka z rabarbarem

Przepis na : deser

Lubicie rabarbar? Lekko kwaskowy, doskonale nadaje się do wypieków. Kruche ciasto to mój ulubiony sposób na wykorzystanie tego składnika. Krajanka z rabarbarem to bardzo prosty placek – nie wymaga miksera, nie potrzeba do niego jajka. Ciasta nie trzeba zagniatać – wystarczy wymieszać łyżką. Ciekawym dodatkiem są wiórki kokosowe, które nadają krajance ciekawego posmaku (jeśli nie lubicie kokosa, można zastąpić wiórki taką samą ilością mąki). Składniki na 9 kwadratowych kawałków. Przepis od Donny Hay. Sk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mąka, cukier, cukier puder, ciekawe przepisy, kokosowe, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, lekka, placki, deser, desery, jajko, proste i szybkie przepisy, przepisy na kruche ciasto, ciasteczka, ciasto kokosowe, mleko w proszku, ciasto mleko w proszku, lekkie ciasto, desery kokosowe, ciasteczka kokosowe, proste ciasto, sposoby na jajko, kruche ciasteczka, prosty deser, ciasteczka waniliowe

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Patyska, 17 maja 2014 18:23:26

Chyba zrobię i to od razu z podwójnej ilości składników

lutka40, 17 maja 2014 19:00:43

Uwielbiam wszystko z rabarbarem ,a taką krajankę mogłabym jeśc non stop .Pysznie wygląda

Iwona, 17 maja 2014 19:45:18

a te wiórki kokosowe to do czego dodać? w składnikach są a w dalszej części przepisu już nic o nich nie jest napisane.

Natalia, 17 maja 2014 19:55:39

Masz rację, omyłkowo ominęłam – dodajemy razem z mąką na samym początku

moja pasja smaku, 17 maja 2014 20:44:06

Kocham, uwielbiam, ubóstwiam <3

napiecyku, 18 maja 2014 00:11:35

Pysznie się zapowiada, posypka i dodatek wiórków zawsze działa na moją wyobrażnię )

Łucja, 18 maja 2014 01:24:53

Pyszne ciacho poproszę do kawki!

Ervisha, 18 maja 2014 14:41:06

Podzielisz się ? ;D

pati, 18 maja 2014 22:18:49

Bardzo dobre, bo mało ciasta a dużo pysznego nadzienia!

Majana, 18 maja 2014 22:56:24

Kocham rabarbar, a Twoja krajanka wygląda pysznie.

Natalia - Poezja Smaku, 19 maja 2014 03:24:53

Podzielę

Natalia - Poezja Smaku, 19 maja 2014 03:25:19

Bardzo proszę

Kaś, 19 maja 2014 23:05:17

kochamy! kiedyś piekłam go w opcji krajankowej – sprawdził się idealnie

JustInka, 20 maja 2014 15:16:19

No tak, wszystkie robicie krajankę z rabarbarem. Chyba też muszę ją popełnić!

urszula, 24 maja 2014 22:38:44

Niedawno piekłam podobną, takie ciasta smakują świetnie, pewnie dlatego, że sezon na takie rarytasy jest krótki…