Przepis na : deser
Kefir gości w moim jadłospisie coraz częściej. Polecam spożywać mleczne napoje fermentowane ze względu na kultury bakterii, które doskonale wpływają na mikroflorę jelitową. Po raz pierwszy miałam do czynienia z mąką z ciecierzycy (i nie ostatni). Doskonale zestawiła się z kefirem oraz owocami. Składniki: 3/4 szklanki mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki kefiru 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat owoce: kilka odszypułkowanych i umytych truskawek, obrane i pokrojone w kostkę jabłko Sposób ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...