Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi

Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi

Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi

Przepis na : obiad

Burgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu ryżowego i cukru (zastąpiłam syropem z agawy) i świeżej papryczki chilli. Takie kotleciki, to kolejne sprawdzone przeze mnie danie samego Gordona Ramsay’a , na którym jak zwykle się nie zawiedliśmy. Placuszki są przepyszne, świetne na lato, delikatnie orzeźwiają (dzięki obecności mięty). W oryginalnym przepisie jest aż 500 g sera ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.