Placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym

Placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym

Placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym

Na Dzień Matki postanowiłam przygotować placuszki z kwiatów czarnego bzu z sosem truskawkowym. Piękne i pachnące baldachy kwiatów czarują na każdym kroku. W parkach i na łąkach jest ich pełno. Koniecznie wybierzcie się na zbiory!   Do placuszków użyłam mąki Puszystej Wrocławskiej marki Lubella, która idealnie nadaje się do naleśników. *Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella.     Składniki: Placuszki: ok. 15 baldachów kwiatów czarnego bzu 2 jajka Czytaj dalej... Artykuł Placuszki z kwiatów ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.