Placki z cukinii i fetą

Placki z cukinii i fetą

Placki z cukinii i fetą

Cukinia to warzywo, które świetnie nadaje się do przygotowania placuszków. Najlepiej wybrać młodą, małą cukinię, ponieważ nie będzie trzeba obierać skórki ani pozbawiać jej miąższu. Do masy nie dodawajcie zbyt dużej ilości soli, ponieważ ser feta jest już dosyć słony.  Składniki na 2 porcje (9 sztuk): 1 młoda cukinia (wagowo około 0,3 kg) 1/3 opakowania sera typu feta (100 g) 1 jajko 3-4 łyżki mąki pszennej odrobina natki pietruszki sól, pieprz olej do smażenia Cukinię obrać, odciąć końcówki, zetrzeć na tarc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, feta, placuszki, ser feta, ciasto, placki, placki z cukinii, przekąski, przekąska

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.