Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami

Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami

Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami

Naleśniki oładkowe znalazłam w "Prawdziwej kuchni polskiej" Hanny Szymanderskiej. Nie powiem Wam co oznacza ta nazwa, bo nie wiem i nic na ten temat nie znalazłam. Może ktoś z Was podpowie? Naleśniki oładkowe z przepisu to naleśniki na maślance. Są cudownie mięsiste, dość grube i bardzo syte. Właściwie nadają się do podania z samym cukrem pudrem. Moim naleśnikom towarzyszy jednak jesienny dodatek karmelizowanzch śliwek. Ten niepozorny owoc to bogactwo składników odżywczych i nie powinno go zabraknąć w zdrowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.