placki - 22990 przepisów (strona:1118/1533)

Domowe puree z dyni. 84

Łatwo jest wykonać puree z dyni , dodatek tego puree czyni wypieki smacznymi i wilgotnymi. Więc wypróbujmy ten przepis na puree z dyni , który możemy wykorzystać jako wypełnienie do ciast , placków , latte czy zup , jest wiele przepisów by cieszyć się smakami jsieni. Obecnie z łatwością możemy dostać dynię i dlatego warto wprowadzić ją do swoich dań i wypieków. Dynia jest warzywem

Zdrowy Styl Joanny
SZYBKIE ŚNIADANIE Z MULTIGRILLEM KUVINGS 53

idealna do smażenia jajek, grillowania boczku, warzyw czy kiełbasy Wszystkie te płyty są wymienne, a oprócz nich dodatkowo dokupić można 4 inne płyty: * płaska - do smażenia * multi - do omletów, placków, jajek * karbowana - do grillowania * takoyaki - do mini pączków i azjatyckich kulek takoyaki Każda płyta pokryta jest teflonową warstwą, dzięki temu bez problemu można myć ją ręcznie lub w zmywarce

Zrób to smacznie
Racuchy drożdżowe ze śliwkami 169

zrobić racuchy. Głównie z myślą o Toli, a jakże. Jeżeli czytacie mnie uważnie, wiecie, że Tola jak najbardziej racuchy zjadła. Tylko bez śliwek. Każdy owoc został skrupulatnie wydłubany z placków. Wychodzi na to, że racuchy zrobiłam jednak dla siebie. My klasycznie się nie zachwycił, ale po nim nie spodziewałam się niczego innego. Mnie zachwyciły, jak każde drożdżowe. Zawsze kojarzą

Kardamonovy
Jabłka prażone z cynamonem 99

przygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby móc później wykorzystać je do szarlotki, naleśników, dań z ryżem czy placków na śniadanie. Po przygotowaniu jabłek warto je zapasteryzować, aby postały w naszej spiżarce znacznie dłużej. Jeśli użyjecie szczelnych słoików to na pewno przynajmniej rok Wam wytrzymają. Przepis będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placuszki z cukinii i ogórkami kanapowymi 68

Sezon na cukinie w pełni, więc jest to idealny powód do przygotowania placuszków. Super dodatkiem są ogórki kanapkowe od Vortumnus ! Składniki: 2 jaja 50g mąki pszennej

Truskawkowa Fiesta
Pierogi z powidłem i serem – kuchnia podkarpacka 72

gęste, ponieważ takie lepiej się przechowywało. Kiedy powszechne stały się słoiki, zaczęto smażyć rzadsze powidło. W Górze Ropczyckiej powidło śliwkowe jedzono na chlebie, w rogalikach, drożdżówkach i w kruchym placku. Gotowano z nich zupę powidlankę, którą podawano z ziemniakami. Lokalnym specjałem są również pierogi z powidłem i białym serem. Proste danie, które smakuje wyjątkowo i zasługuje

Trzeci talerz
Krokiety z kapustą kiszoną i boczkiem 160

Zapraszam na pyszne, chrupiące krokiety z kapustą kiszoną i  boczkiem wędzonym. Chociaż krokiety należą do tych dan  pracochłonnych, to myślę że dla nich warto

magiczna kuchnia Kasi
Chlebki do kebaba 77

dobrze wyrobić, do momentu, aż będzie ,,rosło w rękach,, odstawić na 20 min, aby odpoczęło. Następnie jeszcze raz zagnieść. Podzielić na części i rozwałkować, podsypując odrobiną mąki na kształt placków. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 15-20 min. Z tej porcji wyszło mi 5 chlebów średniej wielkości. Autor przepisu: Sylwia Artykuł Chlebki do kebaba pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Szybkie placuszki z jabłkami 66

Placuszki z jabłkami to pomysł na pyszne śniadanie lub podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Złożone z łatwo dostępnych składników, a przede wszystkim szybkie w wykonaniu i

Alle Dobre!
Przecieraki ziemniaczane z boczkiem 55

ziemniaczane jak zrobić? Przecieraki kluski Aby przygotować przecieraki potrzebujemy tylko trzech składników ziemniaki, mąka i jajko. Ciasto na kluseczki z tartych ziemniaków wykonuje się podobnie jak to do smażenia placków ziemniaczanych. Ilość mąki jest ruchoma, nie ma żelaznej zasady ile dodać mąki do klusek. Jakie ziemniaki najlepsze na kluski? Wszystko zależy od gatunku ziemniaków, temat ten poruszałam na Blogu

Dieta moja pasja
Drożdżowe… może ze śliwkami? 92

ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Nastaw piekarnik na 200ºC. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Posyp cynamonem. Śliwki przekrój na pół i rozłóż równomiernie na placku. Następnie zwiń ciasto w rulon i pokrój na kawałki o grubości 5 – 6 cm. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj kawałki ciasta na stojąco, jeden obok drugiego. Z podanych

codojedzenia