wszystkiego, taka rzecz potrzebna pod ręką . Doskonała na kanapki, po podgrzaniu jest świetną przystawką lub daniem głównym. Może być także użyta do zapiekanek czy nawet jako sos do placków ziemniaczanych. Ciężko z cukinii zrobić coś pysznego do słoika, a cukinia po kaszubsku po prostu wymiata składniki na 5 słoików o pojemności 0,5 litra: 4 małe cukinie, takie jak bardzo
Ogrodnik w podróżykopertę i daj odpocząć 10 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości 1 cm. Jagody wymieszaj z cukrem i ziemniaczaną mąką i rozprowadź równomiernie po placku. Zwiń ciasto w rulon, przenieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj na kształt wieńca. Zrób kilka skośnych nacięć. Następnie posmaruj wieniec rozmąconym jajkiem i posyp migdałowymi płatkami. Nastaw piekarnik
codojedzeniaPlacuszki serowo-bananowe to bardzo szybka słodka przekąska, podwieczorek lub delikatna kolacja. Lekkie, delikatne danie w towarzystwie konfitury, świeżych owoców lub kleksa śmietanki, smakuje wyśmienicie. Placuszki
gotuj ze mnąSezon na cukinię trwa w najlepsze, dlatego warto wykorzystać go jak najlepiej. Nie ma co się ograniczać jedynie do lecza lub placków . Można też zrobić z niej wyjątkowo ciekawą lasagne, w której cukinia zastąpi płaty makaronu. Smacznie i nieco zdrowiej. Przepis na lasagne z cukinii Składniki na lasagne z cukinii Foremka 31cm x 21cm Sos pomidorowy: 350 g mielonej wołowiny
okolicepalnika.plimperium i jego zbrojnego ramienia w postaci legionistów (nie mówię o imperium Lechitów i kibicach Legii) te nawyki dalej obowiązywały. Legioniści używali zmielonej ciecierzycy zmieszanej z wodą do sporządzania placków, które wypiekali na swoich metalowych tarczach. Pewnie od czasu do czasu, jakiś pomysłowy Dobromirus dorzucał tam jakieś składniki, aby urozmaicić wojskową rutynę. Składniki: - ciecierzyca - pomidory - cebula czerwona Wykonanie: Ciecierzyce mielimy
Kryzysowa Książka KucharskaNaleśniki jarmużowe to drugie z kolei po szpinakowych (znajdziesz przepis na blogu ) naleśniki w kolorze zielonym. Są całkowicie neutralne w smaku, dlatego idealnie smakują zarówno w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Malutkie placuszki, studzone na wałku od ciasta, nadziane pyszną salsą to danie od meksykańskich farmerów. Ta przekąska jest pyszna, aromatyczna, znika szybko, jest pożywna i ma
Moje Małe Czarowanieolej do smażenia Sos: masło orzechowe (6 łyżek) sos sojowy (3 łyżki) woda (1 szklanka) Czas przygotowania: 3 h namaczania + 45 min. na przygotowanie Liczba porcji: 3 (ok. 6 placków) Przygotowanie: Dosa: Ryż oraz soczewicę myjemy i moczymy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy i blendujemy tak, żeby powstała gładka pasta. Dolewamy do niej stopniowo wode. Mieszamy. Ciasto
Weganka gotujeSuper pyszna i bardzo prosta do zrobienia galaretka z czarnej porzeczki to idealny dodatek do naleśników lub placków. Można ją też zrobić z porzeczki czerwonej i z agrestu. - tylko 2 składniki - można użyć mrożonych porzeczek - bez potrzeby pasteryzowania słoików
AniaGotuje.plUrlop trwa, czasu i chęci na rozpieszczanie znacznie więcej... Nie pozostało mi nic innego, jak tylko przygotować dzisiaj "wymarzone" śniadanie. Idealne naleśniki z delikatnym twarożkiem i
babka w formiePlacuszki z cukinii to jedno z dań, które tradycyjnie pojawiają się na naszym stole w lecie. Dobrze smakują zarówno na ciepło i zimno i świetnie nadają
Mienta blogSzybki sezonowy lekki obiadek lub kolacja. Jest już kilka przepisów na placuszki z cukinii na blogu, ale takiego akurat jeszcze nie ma. Polecam. Składniki (na 10
Kuchnia domowa Anijeszcze zachowa trochę chrupkości, całość przełóż na talerz. Na wierzchu warzyw umieść pokrojony filet i obficie posyp prażonym sezamem, serwuj na gorąco. Doskonale smakuje w towarzystwie warzywnych, chrupiących placków lub ryżu Smacznego ! Artykuł Sezamowa pierś z kurczaka na młodej kapuście pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPlacuszki cukiniowo-marchewkowe to coś, co koniecznie musicie wypróbować. Są naprawdę rewelacyjne! Fajny sposób na wzbogacenie diety dziecka w warzywa, albo pomysł na pyszną kolację dla
Natka PietruszkiSezon kurkowy w pełni, dlatego podsuwam kolejny pomysł na wykorzystanie tych cudnych pomarańczowych grzybków. Całe lata wartości odżywcze i zdrowotne grzybów były niedoceniane i lekceważone, na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!