odpocząć od placków, ale nie za długo i dziś zaproponuję przepis na zwykły, ale pyszny omlet z dodatkiem świeżej bazylii. Swoją porcję zrobiłam z dwóch jajek, ale jeżeli lubicie bardziej obfite śniadania, śmiało możecie zwiększyć ilość jajek Składniki: – 2 jajka -3 łyżki mleka – 4 małe pieczarki (u mnie 70g) – garść drobno posiekanej bazylii – zioła i przyprawy
Smaki ArmineTego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hummus pasuje praktycznie do wszystkiego. Jest bardzo popularny. Pokażę Wam jak za jednym razem przygotować dwie wersje hummusu. Jedna to wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!smażenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki Na teflonowej patelni rozgrzewamy z łyżkę oleju kokosowego Smażymy placuszki do zrumienienia (na jeden placuszek jedna łyżka ciasta) Co każda partię placków dokładamy kolejną łyżkę oleju (nie mogą się smażyć na suchej patelni, ważne żeby wchłonęły nam tłuszcz, a tym samym podbiły dzienne spożycie tłuszczu na tle pozostałych makro) Smacznego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtemperaturze pokojowej Masło z lodówki Print Masło kokosowe z nerkowcami i kakao Masło z prażonych wiórków kokosowych i nerkowców z dodatkiem kakao i cukru kokosowego. Do smarowania kanapek, owsianki, placków czy naleśników Prep Time 20 minutes Ingredients 2 szklanki nerkowców 2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 łyżczki soli 4 łyżki kakao 2 łyżki cukru kokosowego Instructions Nagrzać piekarnik do 180 stopni
Cooking for EmilyPrzepisów na tradycyjny hummus jest bardzo wiele. Pokażę Wam jak szybko przygotować najbardziej podstawową wersję tego dodatku nie tylko do pieczywa. Oczywiście możecie namaczać i gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często przed spotkaniem ze znajomymi zastanawiamy się jak przygotować przekąskę. A może by tak zrobić hummus i podać ją ze świeżymi warzywami. Nie potrzebujemy na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zaczęło się jako lekko szalony pomysł. Co jeśli do placków ziemniaczanych dodamy mozzarellę (sporo) jeszcze przed smażeniem. Okazuje się, że coś niezbyt dobrego. Ale jeśli wcześniej ziemniaki ugotujemy, lekko przestudzimy i wtedy zmieszamy z serem (i innymi dodatkami) to już zupełnie inna historia. Warto spróbować
Milion SmakówRacuchy z jabłkami to danie które pewnie nie tylko mnie kojarzy się dzieciństwem i z rodzinnym domem. W sadzie jabłonie uginały się pod ciężarem jabłek więc
Radość kipiąca uśmiechem.Gofrownica w naszym domu zdecydowanie nie jest sprzętem, który leży w kącie i się kurzy. Gofry przyrządzam na weekendowe śniadania, ale także na kolacje czy nawet
Mienta blogDelikatne, słodkie placuszki z serków waniliowych są jednymi z ulubionych mojego dziecka. W wersji mini są atrakcyjniejsze i wygodniejsze do zjedzenia przez maluchy. Podałam je z
Mienta blogW sobotę zazwyczaj mamy więcej czasu niż w tygodniu i możemy pozwolić sobie na lepsze śniadanie 😉 U mnie dzisiaj rządzą pancakes w zdrowszej wersji... bezglutenowe - na
Kuchnia MagdaLenyCiekawy pomysł na kotlety obiadowe... siekane z botwinki i kurczaka. Kotlety smakują świetnie, ale najważniejsze jest to, aby dobrze je doprawić. Sama robiłam dwa podejścia, gdyż
Kuchnia MagdaLenyDyniowe szaleństwo czas zacząć! Dynia to super warzywo, które można użyć do przyrządzenia zarówno dań słodkich, jak i wytrawnych. Dzisiaj u mnie dynia w wersji na
Kuchnia MagdaLenyRacuszki jabłkowe w wersji fit! Wykonane są z kaszy manny - bez mąki i bez cukru. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku, a dodatek cynamonu nadaje
Kuchnia MagdaLeny