panierce z mąki ziemniaczanej. Po usmażeniu w głębokim tłuszczu daje ona fajny efekt chrupkości. Takie kawałki kurczaka są idealne na obiad dla dzieci albo jako dodatek do tortilli, naleśników, placków, czy po prostu przekąska do piwa na imprezie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTe podpłomyki idealnie nadadzą się na śniadanie czy na drugie śniadanie do szkoły, pracy, na uczelnię. Są pożywne i bardzo smakowite, polecam gorąco. Placuszki groszkowe. CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieOmlet, który powstał na potrzeby wyzwania w Cookpad :) Raz w tygodniu, mamy do wykorzystania 3 składniki z których należy przyrządzić danie. W tym
Agusiowe smakołykiSezon na truskawki w pełni, czas więc na szybkie ciasto z truskawkami. Tym razem ucierane, puszyste i wilgotne, posypane na górze kruszonką. Czas przygotowania: 20 min
Słodki BlogScroll down for recipe in English. Składniki: (12 sztuk) 1 cukinia 1 łyżeczka soli 2 łyżki startego drobno sera typu parmezan 1 jajko 2 łyżki mąki
Delicious PlacePomysł na same podpłomyki pochodzi od Jamiego Olivera, reszta to moja inwencja. Łosoś tutaj z pomidorem i rukwią smakuje wybornie, polecam. Podpłomyki robi się bardzo szybko
Moje Małe CzarowanieKawowiec, to nic innego jak kawowa wersja Królewca. Zamiast miodowych placków piecze się biszkopt z dodatkiem kawy Inki. Reszta jest niemalże identyczna. Dodatkowo ciasto można przełożyć dżemem, choć ja tym razem z niego zrezygnowałam. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaChrupiące naleśniki w panierce wypełnione aromatycznym farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybków cieszą się ogromną popularnością nie tylko w świątecznym czasie. Choć ich przygotowanie jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sól, pozostały cukier, kakao, mleko oraz wodę. Wymieszać. Ciasto powinno być luźne. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce do podwojenia się objętości. Na patelni z olejem rozgrzać pierścienie do placków. Smażyć do momentu aż na powierzchni pojawia się dziurki (ok 10 minut). Podawać na ciepło lub grillować ostudzone już placuszki. Ja lubie crumpets z owocami
Kuchnia w oparachdokładnie obtaczamy. Od razu kładziemy po jednym na patelnię. Smażymy powoli na małym ogniu z każdej strony aż się zarumienią. Chcemy aby ananas lekko zmiękł, ale jednak nie przypalić placków. Usmażone krążki układamy na suchym ręczniku kuchennym aby tłuszcz odciekł oraz lekko ostygły przy okazji mięknąc. Prawdę mówiąc mi bardziej smakowały gdy ostygły, można posypać je cukrem pudrem albo posmarować
W kuchni bez szafek2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki stałej części mleka kokosowego 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Banany
KucharzycaZapewniam że są przepyszne i szybko znikają a wszystko wsypujemy do jednej miski . 2 szklanki mąki Tortowej 4 jajka 2 jabłka pokrojone w kostkę 4 łyżki
Moje WyrobyNaleśniki kakaowe, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Warto podać je z dodatkami w postaci słodkiego twarogu, dżemu, posiekanych i świeżych owoców, polanych
Zasmakuj KuchniCo zrobić z resztki sera twarogowego na sernik, której nie zużyliście? A np można przygotować pyszne i ekspresowe placuszki serowe z budyniem, który idealnie zastąpi mąkę
Bernika - moj kulinarny pamietnikMaca, pomidorowy hummus, pomidor z pokrzywowym pesto i jako na półmiękko. Brzmi pysznie? Nie może brzmieć inaczej! Maca: 100 g mąki orkiszowej 75 ml ciepłej wody
Kucharzyca