Przepis na : śniadanie
To powidła śliwkowe z dodatkiem kakao. Uwielbiana przez dorosłych i dzieci, zdrowsza wersja tradycyjnej Nutelli. Idealna do kanapek, tostów, gofrów, naleśników i placków. Składniki śliwki węgierki, 1 kg (dojrzałych) cukier, 1 szkl. cukier wanilinowy, 1 op. kakao, 80 g imbir, 0,5 łyżeczki cynamon, 1 łyżeczka Wykonanie Śliwki dokładnie myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na pół i wyciągamy pestki. Tak przygotowane śliwki przekładamy do wysokiego garnka z grubym dnem, zasypujemy cukrem i cukrem wanilinowym i o...

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...